Oprindelse Dyrkning

En divas historie

Enhver blomsteravler drømmer om at skabe et unikt mesterværk en ny variant. Nogle gange skabes et mesterværk spontant, helt tilfældigt, som resultat af en fejl fra Moder Jords side. Det var sådan, at Calandiva blev til.
I 1998 opdagede en svensk avler en lilla kalanchoe, som var ret forskellig fra de andre blomster. Han arbejdede ved siden af en kollega, da han ud af øjenkrogen opdagede, at hun var ved at smide en bemærkelsesværdig plante ud. Han kontaktede straks Ike Vlielander, den oprindelige kalanchoe forædler, som hurtigt kunne se, at denne fantastiske blomstrende kalanchoe havde et enormt potentiale. Det var nemlig en spektakulær mutant og for første gang i sin karriere, så blomsteravleren sig selv holde en imponerende kalanchoe blomst med 32 kronblade i stedet for 4.
Fides startede fremavlingen, og i 2002 lancerede Fides den første variant af en pynte-kalanchoe i verden.  Denne specielle variant blev markedsført som en ny linje under varemærket Calandiva®.  Efter år med intensiv fremavl stod det klart, at denne plante, som nu er tilgængelig i en vrimmel af farver, ville revolutionere kalanchoe udvalget. Resten af denne succeshistorie er kendt.