Het belang van testen: de Meeldauwtest

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

In de cultuur van Kalanchoë én Calandiva® zijn er een aantal grote problemen, die kunnen leiden tot economische schade. Aantastingen aan de plant door insecten of schimmel kunnen er voor zorgen dat planten onmogelijk verkocht kunnen worden. De gevaarlijkste uit die groep is meeldauw, in de (telers) volksmond ook wel “t Wit” genoemd.

Read more > Het belang van testen: de Meeldauwtest

   

Teler belicht: Ben en Dick Olsthoorn

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Sinds 1990 telen de tweelingbroers Ben en Dick Olsthoorn van Potplantenkwekerij T. Olsthoorn & Zn potplanten. Aanvankelijk eerst groene planten, later ook bloeiende. In 1992 werd de Kalanchoë aan het assortiment toegevoegd; dat bleek een keus met toekomst. Tegenwoordig wordt er op maarliefst 2,5 hectare in De Lier Kalanchoë en Calandiva® geteeld, bijzondere noviteiten zijn hiermee gegarandeerd.

Read more > Teler belicht: Ben en Dick Olsthoorn

   

Calandiva op IPM - Colour Infinity!

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Afgelopen week bezochten ruim 57.000 geïnteresseerden de IPM in Essen. Calandiva® was aanwezig met haar gevestigde rassen en recente introducties. Zo kon men bekende diva’s als Ewbank, Bleeth en Seymour bewonderen in de speciale Calandiva stand, alsook recente introducties van Grandiva®, zoals het witte ras Loy.

Read more > Calandiva op IPM - Colour Infinity!