Brand Story

1980 | het begin van Kalanchoe veredeling.

Al sinds 1980 is er begonnen met het veredelen van kalanchoes. In 1983 kwamen de eerste kalanchoes op de markt.

1998 | Ontdekt in Scandinavië

In Scandinavië gebeurde het, een kalanchoe teler vond tussen zijn enkelbloemige planten (ras; Bromo) een kalanchoe die wel heel veel bloemblaadjes gaf in 1 bloem. De telers zag direct, dit is iets bijzonders! Hij besloot daarom ook de plant naar Ike Vlielander (Fides| Dümmen Orange) te brengen, de veredelaar van kalanchoe.

2002 | Vier jaar van intensieve veredeling leidt tot resultaat: Calandiva®!

Na 4 jaar veredelen was het moment daar. Werelds eerste decoratieve Kalanchoe werd op de markt gebracht. Met de naam Leonardo. Deze bijzondere plantvorm werd in de markt geïntroduceerd met 3 andere decoratieve rassen onder de merknaam Calandiva®. Vanaf dit moment is de wereld een nieuw product rijker en straalt de Kalanchoe als nooit tevoren.

2012 | Introductie van een nieuwe serie: Grandiva®

Kalanchoe goes XL Large! Naast het inmiddels bekende merk Calandiva® welke staat voor decoratieve bloemen en kleur / bloeipracht wordt in 2012 een nieuwe lijn geïntroduceerd. Grandvia® deze lijn van de decoratieve kalanchoe kenmerkt zich door nog grotere bloemen. Alle rassen in deze range hebben een bloemdiameter van minstens twee centimeter met een prachtig bloemscherm. Net als het merk Calandiva is dit de eerste in haar soort. De speciale bloemvorm zijn mooi gevormd. Dit, in combinatie met dezelfde sterke betrouwbaarheid als het merk Calandiva, is wat het merk Grandiva® echt groots maakt!

2015 | Vernieuwde enkel bloemige Kalanchoe.

Met nieuwe ontwikkelingen in genetica van grotere bloemen en sterkere kleuren wordt in Maart 2015 een nieuw merk gelanceerd voor de enkelbloemige Kalanchoe. Deze prachtige planten kwamen op de markt met de merknaam Calanday®, een geheel verfrissend merk voor elke dag; “Every day a Calanday!”. Dit merk werd uitgebreid met de lijnen Calanday® Outdoor en Calanday® Sublime.

2019 | Het begin van een nieuw tijdperk voor Calandiva®

Vandaag de dag zijn er in de markt diverse types, kleuren en merken voor kalanchoe, maar Calandiva®, is sinds de introductie in 2002 het meest sterke premium merk in de mark. Het merk van de decoratieve kalanchoe is wereldwijd bekend. Om meer uniformiteit en herkenning in de markt te hebben zullen we de merken Calanday en Grandiva onderbrengen in Calandiva. Vanaf 2020 Calandiva is inet langer alleen het merk voor de beste kwaliteit decoratieve bloemige kalanchoes, maar het merk voor alle types kalanchoe, Enkelbloemig (Single), Decoratieve (Deco) Speciaal soorten (Specialty) & buiten Kalanchoe (Outdoor).  

Een selectie aan vakkundige telers met jaren ervaring in het telen van Kalanchoe zorgen ervoor dat alleen de beste Kalanchoes onder het merk Calandiva op de markt komen. Alleen de enig echte Calandiva is Elegant, een plant met een goede vorm met veel kleurrijke en kleurvaste bloemen. De Diva is een sterke plant met een lange houdbaarheid en oog voor het milieu. Tevens behoeft deze kwalitatief zeer goede plant weinig verzorging / water. Ze verleid iedereen met haar charmes en fleurt elke ruimte op binnen of buiten.

Scroll naar de bovenkant van de pagina